A Heimatmuseum múzeumpedagógia kínálata jelenleg átdolgozás alatt van, a lenti tematika csak tájékoztató jellegű. További információért, kérjük keressenek minket az alábbi elérhetőségeken:

info@heimatmuseum | 0036 23 440 217


ÓVODÁSOKNAK

5 éves kortól – Régen és ma

5Múzeumi óra kereteiben a gyerekek megismerkedhetnek a 100 évvel ezelőtti élettel, interaktív foglalkozás keretein belül tesztelhetik rátermettségüket is. Az óvodásoknak mesébe rejtve mutatjuk be a múlt kincseit, közös játékkal ismerkedünk a szokásokkal.

90 perc tematikus tárlatvezetés kézműves foglalkozással | 1000,- Ft/fő

(kékfestő készítés/Lego építés)

 


 

ISKOLÁSOKNAK:

1-2. osztályosok – Tracht

3Budaörsi viselet bemutatón, kreatív foglalkozáson vehetnek részt a gyerekek, azzal kapcsolatban, mit is hordtak eleink. Azzal is megismerkednek, hogy a kultúra milyen szabályokat szabott a mindennapi viseletben, és hogy miben volt különleges a budaörsi viselet.

120 perc tematikus tárlatvezetés kézműves foglalkozással | 1000,- Ft/fő

(kékfestő/rongybaba készítés)

 


 

3-4. osztályosok – Lakóház eszközei és használata, Családi szerepek, népi vallásosság

1Hogyan éltek eleink? – erre a központi kérdésre kapnak választ azok a gyerekek, akik a múzeumi rejtélyeket megfejtik. A 100 évvel ezelőtti életmóddal kapcsolatban interaktív foglalkozás keretein belül tesztelik rátermettségüket, kipróbálhatnak néhány rejtélyesnek tűnő használati tárgyat is.

120 perc tematikus tárlatvezetés kézműves foglalkozással | 1000,- Ft/fő

(mézeskalács díszítés/Lego építés)

 


 

5-6. osztályosok – Családi munkamegosztás, gyermekek feladatai és játékai

1Házimunka régen és ma… Ki a család feje? Milyen feladatokat kellett teljesítenie egy gyereknek? Milyen elvárások voltak és milyenek vannak ma? Ezekre a kérdésekre keressük a választ közösen, kvízzel és interaktív játékokkal tanulunk bele a régmúlt feladataiba.

120 perc tematikus tárlatvezetés kézműves foglalkozással | 1000,- Ft/fő

(Lego építés | szükséges: jókedv, tolltartó)

 


 

7-8. osztályosok – Budaörs helytörténete a töröktől a kitelepítésig

2Budaörs helytörténetével és azon keresztül a 19-20. század problematikájával is foglalkozunk, közösen gondolkodunk, ellátogatunk az országos kitelepítési emlékműhöz. A múzeumi órát egy verseny zárja, ahol a diákok a frissen szerzett tudásukat is megmérettethetik.

100 perc | 800,- Ft/fő

 

 


 

Felsősöknek 5-8. osztályig:

4Szakrális emlékek Budaörsön. Budaörsön a német telepesek érkezésétől nagy hangsúlyt kapott a vallási élet, mely az akkori emberek mindennapi életét minden téren végig kísérte. Napjainkban mindezt a szakrális emlékeken keresztül érthetjük meg leginkább. A foglalkozás célja ezen épületek, emlékek történetének játékos feldolgozása.

60 perc | 1000,- Ft/fő

                                    (Lego építés)

 

 


IMÁZS FILM

Heimatmuseum imázs film

Elfogadja a sütiket, hogy értsük hogyan találta meg oldalunkat és milyen tartalmakat talál hasznosnak?